Перш ніж відповісти на це питання, поставлю інший. Чому суші, (правильніше, сусі) – традиційно східна їжа, так популярна на Заході, а в останні роки і в Росії?
Дієтологи стверджують, що порівняно із західною їжею суші менш калорійні, більш корисні і не сприяють появі зайвої ваги. Ми, росіяни, їмо більше м'яса, ніж риби, а дарма...
Морська риба містить йод, який благотворно впливає на обмін холестерину і попереджає головну хвороба століття - атеросклероз. Риба менше м'яса містить так званих пуринових підстав, тобто сполук, з яких утворюється сечова кислота. Вона відкладається в суглобах, хрящах і сухожиллях і веде до подагрі, від якої страждає більшість літніх людей.
Цікаво, муч
...
Читать дальше »