Перш ніж відповісти на це питання, поставлю інший. Чому суші, (правильніше, сусі) – традиційно східна їжа, так популярна на Заході, а в останні роки і в Росії?
Дієтологи стверджують, що порівняно із західною їжею суші менш калорійні, більш корисні і не сприяють появі зайвої ваги. Ми, росіяни, їмо більше м'яса, ніж риби, а дарма...
Морська риба містить йод, який благотворно впливає на обмін холестерину і попереджає головну хвороба століття - атеросклероз. Риба менше м'яса містить так званих пуринових підстав, тобто сполук, з яких утворюється сечова кислота. Вона відкладається в суглобах, хрящах і сухожиллях і веде до подагрі, від якої страждає більшість літніх людей.
Цікаво, мучить подагра японських бабусь? Напевно, не дуже. Тому що вони крім риби харчуються та іншими морськими продуктами. Це - морська капуста, устриці, мідії, гребінці, кальмари...
Найдивовижніше, що всі перераховані вище корисності поміщаються у витончених порціях суші-бару.
Це суші, сашимі, якіторі.
Замовляйте суші з доставкою дешево тут: доставка суши.
Ось кілька порад, як визначити свіжість і якість суші:
Риба не повинна мати запаху. У суші в основному використовується морська риба, яка не має яскраво вираженого запаху на відміну від багатьох видів річкової риби.
Риба на суші не повинна бути сухою і обвітреної. Суха і обвітрена риба втрачає свої смакові якості і говорить про те, що нарізана давно і не має первісної свіжості.
Рис на суші повинен бути теплим, а «колобок» рису не повинен бути сильно спресований.
Холодний і злегка затверділий рис говорить про те, що суші було зліплено давно і вже встигла підсохнути.
Сильно стиснутий «колобок» рису свідчить про невисокою кваліфікації кухаря, який готував суші.
Не нехтуйте порадами ЗнайКак. ру і отримуйте задоволення від їжі.
|