Все обо всем
Воскресенье, 19.05.2024, 21:39



Приветствую Вас Гость | RSS
[ Главная ] [ Блог ] [ Регистрация ] [ Вход ]
Меню сайта

Мини-чат
200

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 27

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2017 » Июль » 12 » Вибираємо кабелі для комп'ютерних мереж
23:18
Вибираємо кабелі для комп'ютерних мереж

Як зрозуміло з назви, кабелі для комп'ютерних мереж необхідний для того, щоб об'єднати кілька комп'ютерів в одну мережу. Неважливо в офісі або вдома. У такому випадку потрібно підібрати правильний кабель.

Різновиди кабелів для створення мережі

Сьогодні локальний кабель має безліч різновидів, але для прокладання мережі потрібно знати лише певні параметри, що грають основну роль:

Яких видів бувають стрижні;
Характеристика проводу;
Метод захисту від перешкод.
Підбирати кабель, потрібно виключно спираючись на ці параметри, тоді мережа буде вдало створена і передача інформації, по кабелю, буде проходити швидко.

Види жил в кабелі

Розділяють декілька видів жив в кабелях, від особливостей яких залежить специфіка та якість роботи, а також місце їх застосування. Наприклад, кабель з мідною жилою або частково оповитими міддю елементами підходить для проведення інтернету в квартиру або офіс. Такий варіант відмінно підійде, якщо ви вирішили зробити мережу між декількома серверами і з'єднання за допомогою кабелю повинно відбуватися між точками на відстані до десяти метрів. Такий кабель має хороші якості провідності.

Якщо ж ваша мета не настільки глобальна, і потрібно об'єднати декілька комп'ютерів в квартирі, то економніше і практичніше використовувати кабель з омеденелыми елементами. До речі, на якості передачі зв'язку в таких умовах це ніяк не відбитися, зате істотно заощадить ваш бюджет, адже кабель з цільної міді дуже дорогий.

Кабель з покриттям з міді та інших композитних матеріалів являє собою більш дешевий і практичний провід для підключення до мережі інтернет. Внутрішня частина кабелю має елементи з меншою провідністю, ніж мідь. Однак завдяки тому, що внутрішній шар зроблений з міді, це ніяк не позначається на передачу даних і експлуатації кабелю.

Замовляйте кабелі дешевше тут: https://sek.com.ua.

На ринку сьогодні активно реалізується відразу кілька видів інтернет дроти, які частково покриті міддю. До них можна віднести:

Copper Clad Steel – основним матеріалом у складі кабелю є сталь;
Copper Clad Aluminum – основним матеріалів у складі є алюміній;
Наголошується, що при монтажі кабелю зі сталевою серцевиною може спостерігатися складність у його обрізанні. Адже сталь неохоче піддається різанню інструментами і ножицями сервісних працівників. Алюміній є більш м'яким і створює набагато менше проблем. В іншому їх параметри за провідності і вагою приблизно однакові.

Алюміній лідирує і в еластичності кабелю. Саме це властивість особливо важливо при прокладці кабелю в під'їзді чи фасаді будинку. Від гнучкості буде залежати зручність монтажу та подальшої експлуатації. Кабель з металевим стрижнем може просто зламатися, пустивши нанівець весь багатогодинний працю робітників. Багато професійні компанії відмовилися від його використання та тому, що він погано обжимається. Сьогодні, в основному, віддають перевагу кабелю з алюмінієвим стрижнем. Уваги заслуговує і LAN кабель, який застосовується для прокладки інженерних мереж і має підвищений рівень захисту.

Категорії кабелів

Раніше ми вже розібралися, що на провідність кабелю впливає його склад і наявність міді в стержні. Тепер же розглянемо основні категорії кабелів і їх особливості:

Кабель utp. Зазвичай на етикетці вказується, що він належить до п'ятої категорії. Дана абревіатура означає, що кабель витої і не екранований, а також має всередині подвійний стрижень. Кажучи простіше, в кабелі були скручені розділяє матеріал і переріз жили. До речі, сьогодні майже всі компанії інтернет зв'язку здійснюють прокладку саме такого кабелю, підключаючи чергового абонента до глобальної мережі.
Шоста категорія. У цьому випадку жили скручуються у великих пропорціях, утворюючи в результаті масштабний по діаметру кабель. В іншому його параметри ідентичні з попередником. Його можна купити відвідавши будь-який інтернет магазин проводів.
Особливості екранування кабелю і види

Екранування кабелю відбувається завдяки витому шару фольги навколо стержня. У продажу також зустрічається звичайний кабель без додаткових елементів, що забезпечують захист від перешкод.

Кабелі, що мають экранируемую оболонку, розділені на такі категорії:

FTP – загальний екран тут виготовлений з фольги;
F2TP – кабель оснащений подвійним захистом з экранируемого матеріалу;
STP – за допомогою екрануючого матеріалу захищається весь провід та основні його елементи;
U/STP – складові частини стержня, що містяться у проводі, захищається за допомогою фольги;
SF/UTP – провід захищається подвійним рівнем обплітання з міді і екранується фольгою.
Маркування на кабелі допомагає вибрати потрібний тип кабелю, що відповідає особливостям проекту. Якщо вам важко визначитися з типом кабелю самостійно, зверніться в спеціалізований магазин.

Просмотров: 341 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Block title

Форма входа

Календарь
«  Июль 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архив записей

  Бесплатный хостинг uCoz