Все обо всем
Воскресенье, 19.05.2024, 20:40



Приветствую Вас Гость | RSS
[ Главная ] [ Блог ] [ Регистрация ] [ Вход ]
Меню сайта

Мини-чат
200

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 27

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2017 » Январь » 12 » Утеплення фасаду пінопластом
01:26
Утеплення фасаду пінопластом

Одним з найбільш швидких і практичних способів утеплення будинків є обклеювання його пінопластом. Пінопласт (пінополістирол) вже давно зарекомендував себе як хороший утеплювач. Цей матеріал найбільш доступний за ціною і за наявності його в магазинах. У цій статті ми розглянемо чим же правильно утеплювати фасад, основні характеристики пінопласту (щільність, товщина), вкажемо на основні помилки.

Види пінопласту
Пінополістирол (пінопласт) дуже популярний в будівництві завдяки таким своїм якостям:

є ідеальним утеплювачем;
має хорошу звуко -і шумоізоляцію;
стійкий до хімічних і біологічних впливів;
не руйнується під впливом низьких температур;
екологічно чистий;
довговічний.
Спінений пінополістирол – це традиційний пінопласт, до якого ми звикли. Пінополістирол виготовляють з полістиролу шляхом термального спучування гранул полістиролу під впливом газоутворюючих складових. Зовні такий пінопласт являє собою невеликі спечені між собою гранули.

Останнім часом набув популярності інший вид пінополістиролу – екструзійний (екструдований) пінополістирол. Він відрізняється від спіненого іншим методом виробництва. Його отримують методом екструзії пінополістиролу під дією високої температури. Він має дрібнопористу комірчасту структуру. Порівняно зі спіненим полістеролом, екструдований більш міцний і довговічний. З-за своєї щільної дрібнопористої структури він повністю водонепроникний і його можна застосовувати для утеплення фундаментів і підвалів без використання гідроізоляції.

Часто виникає питання: який підходить пінопласт для утеплення будинку, традиційний спінений (ПСБ) або екструзійний (ЕППС).

Спробуйте також фасадный утеплитель цена на G-Stroy.biz.ua.

Для оптимального варіанту утеплення будинку пінопластом краще всього застосувати наступну схему. Екструдований пінополістирол слід застосовувати для підземної частини будівлі та його частин, що мають безпосереднє зіткнення з землею або вологими місцями. Це стосується утеплення фундаменту, підвалу, вимощення і цоколя. Для утеплення зовнішніх стін спеціалісти з утеплення фасадів рекомендують використовувати спінений пінополістирол (він же звичайний пінопласт) щільністю 25 кг/м3.

Як вибрати пінопласт (спінений пінополістирол) для утеплення стін будинку: щільність, товщина, технології
Для утеплення фасаду краще всього використовувати пінопласт спеціально для цього призначений, тобто фасадний марки ПСБ-С -25, щільність якого 25кг/м3. При купівлі пінопласту варто звернути увагу на якість пінопласту і щільність, оскільки зараз дуже багато виробників і не всі дотримуються норми ДСТУ. Так само зараз стали випускати так звані полегшені варіанти пінопласту. Полегшений варіант значно дешевше, але він має меншу щільність і, відповідно, меншу міцність. Тому при покупці пінопласту для фасаду обов'язково потрібно поцікавитися у продавця його характеристиками.

ПенопластВнешне теж можна відрізнити пінопласт більш низької міцності від пінопласту більш високої міцності. Для цього потрібно придивитися до того як пінопласт виглядає, бажано в розрізі.

У пінопласту з більшою міцністю гранули будуть більш дрібні і щільні. Метод виробництва пінопласту полягає в тому, що гранули полістиролу розігрівають газом і вони починають багаторазово збільшуватися в об'ємі. Для одержання пінопласту більшої щільності, на 1 метр кубічний необхідно взяти більшу кількість гранул. Відповідно, у них буде менше обсягу для розширення і гранули будуть дрібніше і щільніше. У легкому ж пінопласті гранули мають можливість розширитися до більшої величини, але їх структура стає більш пухкою. Такий пінопласт легко кришиться і дуже швидко втрачає міцність.

Для гарного фасаду це неприйнятно.

Одна з причин растрескивающихся і кришаться фасадів – це як раз неправильно підібраний матеріал. А так як утеплення фасаду це досить великий об'єм матеріалу і робіт, в тому числі і подальша обробка штукатуркою, то краще на етапі покупки пінопласту витратити час на пошук якісного матеріалу. Можливо навіть купити кілька зразків і порівняти їх між собою.

Чому не бажано утеплювати фасад будинку екструдованим пінополістиролом
Екструдований пінополістирол (ЕППС) для обклеювання фасадів не рекомендується. Це пов'язано з тим, що ЕППС паронепроникний і буде перешкоджати дифузії пари з приміщення назовні. А це призводить до порушення мікроклімату в приміщенні, підвищенню вологості і появи вогкості і грибка. Дуже часто люди вибирають ЕППС з-за дуже високих показників по теплозахисту і вважають, що можна поклеїти ЕППС меншої товщини замість пінопласту ПСБ більшої товщини. Але це невірне рішення. Зовнішні стіни будинку повинні дихати і виводити утворюється в опалювальному приміщенні вологу. А ЕППС не дозволяє волозі вийти з приміщення, а навпаки, сприяє створенню і нагромадженню вологи в зовнішніх стінах. Іноді питання конденсату вологи на внутрішній стороні ЕППС намагаються вирішити шляхом створення повітряного зазору між стіною і листами ЕППС для вентиляції. Це теж не вирішення питання. По-перше, теплоізоляційні властивості такої конструкції значно знижуються за наявності тієї ж повітряного прошарку. У цьому випадку стіна і утеплювач не працюють як цілісна конструкція: стіна і шар утеплювача представляють собою дві окремі складові, які не дають потрібного ефекту. Постійна конвекція повітря в зазорі буде охолоджувати стіну, а зовнішній шар пінополістиролу буде як би окремим елементом. Для того, щоб не давати повітрю вільно рухатися уздовж всієї конструкції намагаються створити замкнуті контури або горизонтальні бар'єри на шляху потоку повітря. Але і в цьому випадку волога все одно залишається усередині цього замкненого контуру. Вона не може вийти назовні і не може випаруватися. У неї залишається тільки один вихід – насичувати водою кам'яну стіну, що дуже погано, особливо для газобетону. Таким чином, ЕППС ніяк не годиться для облицювання фасаду з точки зору створення правильного температурно-вологісного режиму експлуатації будинку та дотримання санітарно-гігієнічних норм для житлових приміщень.

Фактично екструдований полістирол сприяє зволоженню стін за двома складовими. Перша — це його паронепроникність, друга – точка роси. Якщо з якихось причин власник будинку все таки вирішить використовувати екструдований пінополістирол для утеплення фасаду, то йому слід приділити особливу увагу на правильний розрахунок товщини шару утеплення. Тут важливо підібрати товщину утеплювача так, щоб точка роси гарантовано виникала в товщині самого утеплювача, причому бажано була ближче до зовнішнього краю.

Так можна уникнути випадання конденсату в несучій частині стіни (цегла, газоблок, бетон) або на стику між стіною і утеплювачем. Таким чином, прибирається одна складова зволоження стін. Якщо додатково до цього застосувати в будинку добре продуману систему вентиляції, то при таких умовах можна вважати екструдований пінополістирол придатним для утеплення фасаду.

Але у ЕППС є ще така властивість, як дуже гладка поверхня. Це позначається на якості зчеплення вкриває шару штукатурки з утеплювачем. Для кращого зчеплення знадобляться додаткові заходи: зашкурювання поверхні листів ЕППС або застосування металевої штукатурної сітки. Відповідно це підвищується вартість і трудомісткість робіт.

Просмотров: 622 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Block title

Форма входа

Календарь
«  Январь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архив записей

  Бесплатный хостинг uCoz