Все обо всем
Воскресенье, 19.05.2024, 23:52



Приветствую Вас Гость | RSS
[ Главная ] [ Блог ] [ Регистрация ] [ Вход ]
Меню сайта

Мини-чат
200

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 27

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2017 » Июль » 11 » Що таке Minecraft
01:03
Що таке Minecraft

Майнкрафт – це гра-феномен. Вона стала найпопулярнішою грою в світі вже на стадії бета-тесту. Творець гри зміг заробити 40 мільйонів доларів, показавши неймовірні результати. Дана стаття присвячується огляду гри .

Де купити і завантажити?

Гру можна придбати на офіційному сайті. Крім того існує безліч сайтів і форумів фанатів minecraft net. Варто гра ні багато, ні мало 20 євро. 20 євро – це середня вартість комп'ютерних ігор. Якщо ви купуєте Майнкрафт не через офіційний сайт (minecraft net), а через XBLA або купуєте гру для мобільних платформ, то це вийде дешевше.

Гра «важить» близько 60 Мб. Але не лякайтеся розміром. Багато хто звик до того, що багато сучасні ігри важать в середньому від 2 до 7 гб.

Варто купити/завантажити цю гру? Однозначно! Майнкрафт став феноменом в игростроении, показавши, що навіть одна людина може створити чудову гру. Давайте про це детальніше...

Що це таке?

Майнкрафт – це світ, що складається з кубів. Всі об'єкти в світі – кубічні. Однак не треба вважати гру з такою графікою поганий. В даному випадку квадратний світ має своїм шармом, до того ж весь ігровий процес безпосередньо пов'язаний з впливом з блоками.

Майнкрафт – це пісочниця. Тобто в даній грі немає ні сюжету, ні завдань. Більш того, ігровий світ завжди генерується випадковим чином. Звідси і маленький обсяг установника гри. При цьому світ генерується нескінченно – в Майнкрафте не можна дійти до «кінця карти».

Системні вимоги до гри не високі. Через графіки в піксельному стилі, вимоги до відеокарти зовсім дитячі. А ось з-за того, що світ генерується випадково і нескінченно, потрібно багато оперативної пам'яті. На низьких налаштуваннях можна грати і при 512 мб ОЗУ. Проте якщо хочете грати на максимальних налаштуваннях без глюків і підвисань, то краще мати 1 гб оперативної пам'яті для Windows XP і 2 гб для Windows 7.

Особливо складно з запуском Майнкрафта на слабких ноутбуках. Однак це легко вирішується установкою мода OptiFine.

Ігровий процес

Запустивши гру, ви опиняєтесь посеред лісу, пустелі, джунглів або снігу. Світ поділений на биомы, тобто на кліматичні зони. У пустелях в достатку пісок, але немає дерев. А в снігових биомах вода швидко замерзає, не дозволяючи вирощувати хліб.

Відразу ж ви опиняєтесь наодинці з диким світом. Гра використовує систему крафтінга. Тобто речі можна створювати, збираючи і використовуючи різні блоки.

Припустимо, ми хочемо створити відро, в якому можна носити воду та інші рідини. Тоді процес крафтінга буде наступним. Добуваємо дерево, перетворюємо в дошки, створюємо з дощок верстак. На верстаті створюємо лопату й кайло. Копаємо землю і довбаємо камені, поки не доберемося до залізної руди. Добуваємо руду і виплавляємо з неї залізні злитки. Плавити руду необхідно в печі, яка створюється на верстаті з каменю. Потім з двох залізних злитків створюємо відро.

Погодьтеся, процес досить складний, але при цьому досить цікавий. У результаті, виходить так, що спочатку ми бігаємо з дерев'яним мечем і дерев'яною лопатою, а під кінець у нас є алмазна броня, стіл зачарования, портали в інший світ і т. д. Речей в грі, які можна добути або скрафтить дуже багато. Можна будувати із заліза і дерева залізниці. Можна вирощувати кавуни, гарбузи, хліб. Можна будувати ферми і розводити овець на шерсть або курок, що несуть яйця.
Вибирайт сервер серед найкращих ы починайте грати вже зараз: сервера майнкрафт 1.11.

Будинок

Гра була б звичайною пісочницею, якщо б не одне Але. Ночами з'являються монстри. Більш того, ці монстри з'являються скрізь, де темно. Це означає, що вам доведеться висвітлювати печери і шахти смолоскипами.

Щоб захищатися від монстрів вночі, необхідно побудувати собі будинок або інше укриття. Будувати будинок можна з будь-якого матеріалу: із землі, з каменю, з дерева і т. д. тобто ви можете як добувати блоки, так і ставити їх. Ви добуваєте блоки каменю, а потім розставляючи їх якимсь чином – будуєте собі будинок. Будівництво в грі обмежується лише вашою фантазією. Хтось будує собі простенькі будинки-коробки, а хтось будує цілі палаци.

Ви можете будувати стільки будинків, скільки захочете. Гра взагалі не обмежує вашу фантазію. Хтось воліє будувати цілі міста, а комусь достатньо маленької землянки.

Моби

Моб – це будь-яка жива істота в грі. Їх можна поділити на добрих, нейтральних і злих. Добрі моби – це курки, корови, свині та інші тварини. При вбивстві або впливі на тварин, з них випадають корисні речі. Тобто можна постригти вівцю, а хутро потім використовувати для створення ліжок. Убивши корову, ви отримуєте шматок яловичини і шкури. З шкури можна зробити одяг, а м'ясо можна обсмажити або з'їсти сирим.

Злі моби з'являються переважно в темряві. Вони відразу ж стануть нападати на вас, як тільки ви потрапите в їх поле зору. З них випадають більш специфічні речі: з скелета випадають кістки, з кріпера випадає порох. Особливу увагу варто приділити криперам. Це така істота, яка при наближенні до вас – вибухає. При цьому він, на відміну від інших істот в грі, не видає ніяких звуків, а тому зустріч з ним по-справжньому лякає. Злі моби згоряють з появою сонця (крім павуків і криперов).

Нейтральні моби не атакують вас, поки ви їх самі не атакуєте. Це вовки, эндерманы та ін. Павуки зі сходом сонця перестають вас атакувати і стають нейтральними.

Голод

Ваш персонаж з часом стає все більш голодним. Якщо шкала голоду спорожніє, то ваш персонаж почне втрачати здоров'я. Щоб цього не сталося, необхідно вирощувати або добувати їжу.

Можна зробити вудку і ловити рибу. Можна вирощувати гриби, хліб, кавуни. Можна розводити тварин. Більшість видів їжі стають ще більш ситними, якщо їх обробити термічно (посмажити на печі).

Села, замки, шахти і паралельний світ

У світі випадковим чином генеруються села, замки і шахти. У шахтах багато злих монстрів, але зате там можна знайти цікаві предмети. У замках можна жити, але для цього необхідно освітити приміщення, інакше в темних коридорах будуть з'являтися монстри. В селах є нейтральні жителі.

У грі є якийсь сюжет. А точніше – мета. Гра закінчиться, коли ви вб'єте дракона в паралельному світі. А для цього потрібно знайти спеціальний портал в замку. Щоб було ще цікавіше в грі є можливість потрапити в пекло (нижній світ). Там течуть річки з лави і водяться небезпечні моби. Потрапити туди можна, побудувавши спеціальний портал.

Развлекайте себе самі

У грі ви самі визначаєте мету гри. Кожен знаходить в Майнкрафте щось своє. Хтось любить будувати архітектурні шедеври, хтось хоче побудувати надскладні механізми, а хтось хоче займатися винищенням монстрів.
Особливо цікаво грати в Майнкрафт онлайн. Тоді веселощів додається в рази. На особливо великих серверах збираються сотні людей, які будують і творять цілі світи.

Гра по-справжньому затягує. Одразу ж забуваєш про піксельної графіки. До того ж, існує безліч модов, які покращують графіком.

Немає сенсу говорити, що гра погана або хороша поки не зіграєш раз. Чим сто разів говорити, краще один раз зіграти. Якщо не хочете завантажувати гру, то подивіться трейлер ігрового процесу.

Просмотров: 811 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Block title

Форма входа

Календарь
«  Июль 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архив записей

  Бесплатный хостинг uCoz