Все обо всем
Понедельник, 20.05.2024, 02:41



Приветствую Вас Гость | RSS
[ Главная ] [ Блог ] [ Регистрация ] [ Вход ]
Меню сайта

Мини-чат
200

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 27

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2017 » Ноябрь » 17 » Які бувають ізолятори
00:31
Які бувають ізолятори

Всі струмоведучі частини електроустановок повинні бути ізольовані самим ретельним чином, як один від одного, так і від інших апаратів і навколишніх предметів. Саме для цих цілей і призначені ізолятори. Ці незамінні елементи будь-якої електричної мережі фахівці поділяють на лінійні, апаратні та станційні. 

Як використовують ізолятори

Апаратні ізолятори і станційні широко використовуються для кріплення шин в розподільчих пристроях електростанцій або підстанцій. Вони можуть бути опорними або прохідними, в залежності від того, для чого застосовуються. Прохідні найчастіше можна зустріти в місцях проходу струмоведучих шин через стіни перегородки і перекриття, а опорні використовують при кріпленні повітряних ліній передач і провідників у відкритих розподільних пристроях.

Лінійні ізолятори бувають декількох типів, серед яких найпоширенішими є штирові, які можна зустріти в повітряних лініях напругою до 1 кВ. При високій напрузі лінії, до 35 кВ, застосовують інший тип ізоляторів, тарілчастого типу. 

У більшості випадків, ізолятори виготовляють з фарфору, але можна зустріти і ізолюючі елементи з бакеліту, гетинаксу і текстоліту. Ізолятори зазвичай кріпляться за допомогою спеціальної металевої арматури, яка може мати різну конфігурацію. Наприклад, штирові ізолятори, в більшості випадків, встановлюються на штирі або гаки. 

Для того щоб закріпити арматуру в тілі фарфорового ізолятора, застосовують різні замазки, коефіцієнт теплового розширення яких гранично близький до коефіцієнта матеріалу ізолятора. Для підвищення ізолюючих якостей, а також в цілях продовження служби, поверхню фарфорових ізоляторів покривають спеціальною глазур'ю. Якщо вага провідника значний, допускається монтаж на одну анкерну опору лінії двох, трьох і більше штирьових ізоляторів.

Великий вибір якісних ізоляторів за доступними цінами ви знайдете тут: Изоляторы.

Як вибрати ізолятори

Ізолятори вибирають згідно з кількома важливими параметрами. Одними з основних критеріїв при його виборі, є значення номінального і пробивної напруги, а також мінімальна руйнівне навантаження. Під руйнівним навантаженням фахівці розуміють зусилля (вимірюється в ньютонах), прикладена до верхньої частини ізолятора (головці), в перпендикулярному до осі напрямі. У будь-якому випадку, підбір ізолятора – дуже відповідальний процес і його можна довірити тільки фахівцеві.

Просмотров: 877 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Block title

Форма входа

Календарь
«  Ноябрь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архив записей

  Бесплатный хостинг uCoz