Все обо всем
Воскресенье, 19.05.2024, 20:15



Приветствую Вас Гость | RSS
[ Главная ] [ Блог ] [ Регистрация ] [ Вход ]
Меню сайта

Мини-чат
200

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 27

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2018 » Июнь » 4 » Як знайти хорошого електрика?
18:39
Як знайти хорошого електрика?

Електромонтажні роботи – один з найбільш складних моментів при будівництві або ремонті квартири. Для надійної і безперебійної роботи електропроводки недостатньо просто придбати якісні кабелі і дроти. Монтаж електропроводки повинен бути виконаний максимально грамотно, якісно і у відповідності з усіма встановленими нормами та правилами.

Вимоги до електропроводки змінюються з плином часу і те, що було допустимо 15-20 років тому, зараз може бути заборонено, та й просто небезпечно. Неодноразово траплялося, що після повністю закінченого євроремонту електропроводка завдавала відчутні проблеми. А все тому, що десь недбало виконали з'єднання проводів, де поклали більш дешевий і невідповідний кабель, а де-то просто перетин дроту виявилося набагато менше необхідного.

Електриків, які робили ремонт, найчастіше знайти вже неможливо. І ще добре, якщо все виллється просто в повторну заміну електропроводки. В гіршому випадку погано виконана проводка може призвести до пожежі або ураження людини електричним струмом. Усього цього можна уникнути, якщо грамотно вибрати електрика.

Знайти кваліфікованого електрика можна тут: услуги электрика недорого Киев.

Як відрізнити хорошого електрика? Хороший електрик – це той, хто:

може надати вам кілька відмінних рекомендацій від попередніх замовників
користується професійним інструментом і вимірювальними приладами
має досвід роботи саме тих робіт, які потрібні вам
пропонує кілька варіантів виконання роботи і пояснює переваги і недоліки кожного варіанта
намагається виконати роботу краще для замовника, а не зручніше для себе
технічно грамотний і може пояснити - чому він робить саме так
не приходить на роботу п'яним або після «вчорашнього»
Найбільш простий спосіб знайти хорошого електрика – розпитати рекомендації рідних, друзів, знайомих, колег. Але це повинні бути люди, які бачили роботу, в ідеалі – замовники, а не просто знають когось з чуток. Часто радять запросити знайомого заводського електрика, але це не найкращий варіант. Монтаж проводки на промислових підприємствах і в квартирі – дві великі різниці.

Тому дуже часто після марних спроб знайти хорошого електрика за рекомендаціями, доводиться вирушати у самостійний пошук. Орієнтуватися потрібно на середні ціни, що склалися на ринку. Саме таку цінову політику мають міцні надійні фірми, що мають власний штат співробітників і досвід виробництва робіт.

Високі ціни на свої послуги, як не дивно, виставляють універсальні фірми, що працюють за підрядному принципом і наймають нову бригаду на кожне замовлення. Можливо, що так вони страхують відповідальність за найману бригаду і навіть щось виправляти при виявленні шлюбу, але розбиратися з ними в цьому випадку – задоволення нижче середнього. При капітальному ремонті кращим рішенням буде замовлення комплексного ремонту, що включає і заміну електропроводки, в одній фірмі – в цьому випадку немає проблем з погодженням строків і перекладанням відповідальності різних фірм один на одного. У будь-якому випадку обов'язковою умовою є письмове оформлення договору на надання послуг і наявність гарантії на виконані роботи.

Шукати хорошого електрика можна по рекламі в газетах, журналах, інтернеті, але скрізь є свої хитрощі. Якщо електрик готовий почати роботу «прямо зараз», то слід замислитися про його затребуваності і, отже, про якість виконання робіт. Хороший електрик зазвичай має чергу замовлень на кілька днів, а то і тижнів. Але і тут можливі варіанти, може бути, вам просто пощастило, і хтось з клієнтів відмовився від ремонту. В цілому існує кілька основних типів електриків:

професійні електрики-будівельники. Вони мають величезний досвід роботи на будівництвах, тому роблять все дуже швидко. Але прокладка електропроводки в уже існуючій квартирі сильно відрізняється від роботи в споруджуваній коробці. До того ж такі електрики звикли працювати по готовому проекту і навряд чи зможуть самостійно запропонувати оптимальний варіант для електропроводки у вашій квартирі. Професійної проблемою зазвичай є алкоголь. Ціни найчастіше невисокі.
приватна фірма. Відрізняється приємним і товариським персоналом, який обговорює всі умови і укладає договір. Після цього зазвичай з'являються професійні електрики-будівельники з першої групи. Виняток – спеціалізовані фірми, що мають постійний штат співробітників. Дуже непоганим варіантом буде сімейна фірма. До безперечних плюсів замовлення робіт по заміні проводки у приватної фірми буде повне оформлення всіх документів на виконані роботи. Ціни зазвичай трохи вище середніх.
шабашники. Єдина перевага – дешевизна. Але і тут можна відшукати досить професійних і відповідальних працівників, але тільки за надійним рекомендаціям.
штатні електрики Жеків, Дезов та інших структур житлово-комунального господарств. Тут рідко трапляються розумні фахівці, також цілком ймовірні проблеми з якістю робіт і алкоголем.
електрики–бізнесмени. Найчастіше це індивідуальний підприємець, який поєднує в одній особі менеджера, електрика, бухгалтера і всього іншого, що вимагається. Часто електрик–бізнесмен є дуже непоганим працівником, який вигідно відрізняється оперативністю і якістю послуг, а також середніми розцінками.
У будь-якому випадку роботи по заміні електропроводки слід тримати під контролем і не допускати явних помилок, а якщо це неможливо – укласти договір технічного нагляду.

А ось як працюють хороші професійні електрики на високовольтних лініях 110 кВ. Але, до речі, ще більше в цьому сюжеті вражає робота пілота вертольота.

Просмотров: 466 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Block title

Форма входа

Календарь
«  Июнь 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архив записей

  Бесплатный хостинг uCoz