Все обо всем
Понедельник, 20.05.2024, 00:43



Приветствую Вас Гость | RSS
[ Главная ] [ Блог ] [ Регистрация ] [ Вход ]
Меню сайта

Мини-чат
200

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 27

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2016 » Октябрь » 28 » Як взяти кредит ІП
00:50
Як взяти кредит ІП

Індивідуальний підприємець в Сейчас вважається особливо суб'єктом на сучасности Сайти Вся, так як ВІН паралельно є и фізічною особою, и власником бізнесу. ВІН веде свою дело з метою придбання Фінансової незалежності. Таке розуміння терміна «ІП» є причиною складнощів, Які вінікають при кредітуванні подібного роду людей.

У процесі визначення возможности відачі кредитів банки керуються платоспроможністю потенційніх позічальніків, тобто їх здатністю реалізовуваті зобов'язання относительно свого кредиту. Простими словами - чи зможуть с помощью свого доходу потенційні позичальники гасить кредитну заборгованість. Основним аспектом, Яким керуються фінансові установи при оформленні кредитів, є Майбутній дохід потенційніх КЛІЄНТІВ.

Як показала практика, з людьми, Які є найманими працівнікамі, проблем з кредитування НЕ буває. Так, в якості їх основного доходу є зарплата. Додаткові ж джерела могут буті представлені робот за сумісництвом, пенсією відсоткамі по вкладах, доходами від здачі в оренду об'єктів нерухомості и так далі. Для підтвердження ціх доходів застосовується форма 2-ПДФО, діють в цьом випадка довідка за формою кредитної установи, копії договорів оренди и ряд других документів.

Все про кредитування тут: http://lendingclub.pp.ua/pro-sajt/.

види кредитування

У разі індівідуальніх предпринимателей кредитування пов'язане з Деяк труднощамі. Например, дохід уявлень однією прибутком від підпріємніцької ДІЯЛЬНОСТІ, яка досягається за результатами роботи. Для підтвердження уровня доходу в цьом випадка можна застосуваті бухгалтерські, управлінські документи. Однако вінікає питання - як Встановити розмір майбутнього прибутку? Насправді Індивідуальні підприємці могут Оформити кредит й достатньо оперативно, но для цього потрібні правільні Дії.

Умовно кредитування розіб'ємо на 3 види:

1. Експреcс-кредитування (потрібен мінімальній пакет документів);

2. Споживчі кредити;

3. Кредити для індівідуальніх предпринимателей, Які Працюють в малому бізнесі.

Взяти кредит ІПЕкспресс-кредитування

Що ж представляет собою експрес-кредит? Такого роду кредит, як правило, можна отріматі в торговому центрі, магазині. Его видають для придбання побутової техніки, одягу и так далі. Найчастіше Такі кредити видають с помощью кредитних карт.

Щоб Оформити и отріматі такий кредит індивідуальний підприємець повинен надаті два документи: паспорт та документ, что посвідчує особу, например, водійське, пенсійне посвідчення. Як бачите, з документами, Які необхідні для оформлення експрес-кредиту все просто. Кожна фізична особа має їх (за вінятком рідкісніх віпадків).

Банки ясно бачать цілі, на Які підуть позікові кошти. Оцінка різіків відачі кредиту ґрунтується на скорингових прінціпі.

Таке кредитування має один недолік - розмір річного відсотка великий, а сума кредиту - невелика (до 100000 руб.). Пояснюється це мінімальною кількістю документів, Пожалуйста НЕ дозволяє в повній мірі провести оцінку кредітоспроможності позичальника. Тому банки мінімізують ризики с помощью обмеження суми кредиту и високого річного відсотка. Практично процентна ставка Включає спочатку Можливі ризики.

споживчі кредити

Споживчий кредит, як вважають банки, Видається на цільове использование. Кредитори візьмуть будь-яку мету. Однако слід Зазначити, что банки унікають кредитування тих людей, Які ма ють Намір використовуват кредит для реализации бізнес-Ідеї. Если ви ІП, то спочатку забороніть Собі оголошуваті такого роду цілі, в ІНШОМУ випадки кредиту вам не Бачити. Краще використову Такі фрази, як «для проведення ремонту», «необходимо діточок звозіті на відпочинок и оздоровлення» ТОЩО.

Споживчий кредит відрізняється від експрес-кредиту тім, что для оформлення первого придется підтвердіті свой дохід. Однако такий підхід до Отримання кредиту дает можлівість зайнятості у банку грошей на велику суму на тлі менших річніх відсотків.

У разі працівника, Який працює в державній установі, оформляється в основному споживчий кредит (НЕ враховано Такі види кредиту як автокредит, іпотека), банк ясно бачіть, на что направити ця людина позікові гроші (например, на ремонт житла и так далі). Чи не винне вінікнуті вопросам и относительно підтвердження доходів, платоспроможності. У цьом випадка НЕ ​​віключеній телефонний дзвінок за основний місцем роботи потенційного позичальника з метою підтвердження его доходу.

Інакше справа уходит з ВП. Це треба знати: банки ма ють у своєму розпорядженні особливо базами Даних, Які дозволяють Встановити факт реєстрації людини як ВП. Если ви бізнесмен, то відмовтеся від пріховування цього факту, так як співробітнікі Фінансової встанови це все одне встановлять. В результате в кредіті вам буде Відмовлено.

ІП (як фізична особа) может Оформити споживчий кредит и на більшу суму. Альо в разі сум, что перевіщують 100000 крб., Будуть потрібні поручітелі, а перевіщують 500000 крб. - Чи не обійтіся без застав, в якості якіх могут застосовуватіся автотранспорт, об'єкти нерухомості.

Ві повінні розуміті, что співробітнікі банків - це недурні люди. Смороду Цілком в змозі візначіті позичальника, Який оформляє кредит розміром 1000000 крб. не для покупки телевізора, а для Досягнення КОМЕРЦІЙНИХ цілей. Если таке трап, то Можливі два результати. Банк может «закрити очі» на це. Іноді внутрішня політика банків дозволяє їх співробітнікам при оформленні кредитів НЕ звертати уваги на ті, что клієнт намерен спрямуваті кошти на підпріємніцьку діяльність. У других же ФІНАНСОВИХ закладах є чітка межа между СПОЖИВЧИХ кредитами и кредитами для юридичних осіб. У такому випадка в договорі пропісується, что позичальник НЕ є ІП або засновника юридичної особи.

Це цікаво: читайте наші інші Публікації - «Як взяти Вигідний кредит», «Як отримати кредит підпріємцю», «Як взяти кредит и не переплатіті ні копійкі», «Правда про кредити».

Кредит для іпКредіті для ІП

У Деяк банках можна Оформити кредит сортаменту під підпріємніцьку діяльність. Таке кредитування можна назваті гібрідом, Який уявлень СПОЖИВЧИХ кредитом и кредитом для юридичної особи. Що стосується пакету документації, то ВІН такий же як при оформленні СПОЖИВЧОГО кредиту. Правда, додатково будут потрібні фінансові звітні документи.

Гідність «гібрідного» кредиту - на Розгляд чималий сум нужно немного годині. Відпадає необходимость в заставі. Длительность терміну кредитування может досягаті 5 років при процентній ставці від 24 до 27%. Скроню процентної ставки банки собі перестраховують, так як смороду фізично НЕ могут достовірно оцініті Платоспроможність позичальника.

Для зниженя процентної ставки можна Оформити кредит для юридичної особи. Нагадаємо, банкам все одно кого кредітуваті: ІП або ТОВ. З цієї причини «вестися» на Такі рекламні гасла як «кредити спеціально для ІП" не Варта.

Ставка по кредиту

Розмір процентної ставки візначається термінамі кредитування та сумою позіковіх коштів. Слід Зазначити, что за рахунок хороших ФІНАНСОВИХ показніків підпріємніцької ДІЯЛЬНОСТІ, Які є значущих застав можна знізіті розмір річніх відсотків.

На максимальну суму кредиту вплівають и результати Фінансової ДІЯЛЬНОСТІ, Які відображаються в бухгалтерських звітніх документах, обороти по р / с и касі, цілі, на Які буде спрямовано кредит.

Реальна сума позіковіх коштів, яка необхідна для бізнесу, розраховується з урахуванням овердрафту. Его розмір относительно розрахункового Рахунку ставити 30-50% від щомісячніх оборотів (останні 6 місяців).

Сума кредиту, Який береться для поповнення оборотних коштів, як правило, відповідає середньомісячної виручки від реализации, яка розраховується на підставі бухгалтерських або управлінськіх звітів. Розрахунок позіковіх коштів, Які необхідні для придбання обладнання, об'єктів нерухомості, здійснюється індивідуально, їх сума в основному не перевіщує 70% вартості покупки.

Компанії з поганою кредитною історією

Если банк бачіть в вас «поганого позичальника», то забудьте про кредит в Цій установі. У зворотнього випадки ймовірність позики коштів й достатньо велика. Такі перспективи характерні як для фізичних осіб, так и для індівідуальніх предпринимателей.

«Поганим позичальником» может буті бізнесмен, Засновник, керівник организации, головний бухгалтер ТОВ, Які увійшлі до відповідного списку базах Даних. Візьмемо, например, «поганого директора». ВІН может буті наркоманом, БУВ Ранее судимості, відзначівся тім, что прострочити погашення кредиту в других банках.

До цієї категорії позічальніків банки зараховуються ІП, ТОВ, срок реєстрації якіх ставити менше півроку. Формально Центробанком визначили, что длительность безперервної роботи позичальника винна становитися НЕ менше 12 місяців. У Деяк банках прийнятною Коротше срок безперервної роботи - від півроку. Если «вік» Вашої підпріємніцької ДІЯЛЬНОСТІ ставити менше півроку, то будьте Готові до того, что в банках ви будете отрімуваті відмові. У разі перереєстрації ДІЯЛЬНОСТІ, например, IP получил форму ТОВ, то потрібен Дозвіл відповідніх формальностей. Для цього треба надаті документацію, яка підтвердіть факт наступності.

До «поганим Позичальника» фінансові установи індівідуальніх предпринимателей и ТОВ, Які Ранее прострочили Погашення позіковіх коштів. Що таке прострочені? Це Невиконання позичальником зобов'язань, Порушення термінів платежів, Які передбачені графіком. Загальна длительность таких прострочені ставити 5-30 діб. Если МАВ нагод разової прострочені, то мається на увазі срок, длительность которого перевіщіла 30 діб за останні півроку.

Відмовіті в кредіті такоже могут через неоплачених в строк розрахункових документів (картотека № 2) до р / с, не сплаченого податків, простроченої заборгованості з виплати зарплати. Если в момент оформлення кредиту ІП є банкрутом, то про кредит такоже НЕ может йти мови.

Підозрілімі для банкірів могут стати ті підприємці, у якіх в бухгалтерській звітності, деклараціях немає показніків. Такі документи бухгалтери, юристи назівають "Нульовий» (професійний сленг).

Причиною віднесення ІП до «поганим Позичальника» может стать збіткова фінансова діяльність, что легко простежіті по бухгалтерської звітності. Збітковість может буті обгрунтована - доведена ее тимчасовість. Для цього придется попітніті. Альо це нельзя вважаті гарантом Отримання кредиту.

Банки відмовлять у кредіті, если встановлять, что позікові кошти підуть на погашення других кредитів. Віняток - чітка програма рефінансування других заборгованності по кредитах.

Если ІП НЕ Підходить ні до однієї категорії «поганих» позічальніків, то можна сподіватіся на успіх.

Як отримати кредит ІПНелішнім буде ще раз звернути вашу Рамус на параметри ДІЯЛЬНОСТІ, Які представляються для банків Особливий Інтерес. Банкірі з метою встановлення раціональності відачі кредиту керуються кредитною історією, результатівність підпріємніцької ДІЯЛЬНОСТІ, засновника, фізічною особою, если це індивідуальний підприємець. Співробітнікі й достатньо оперативно отримуються їх цікавлять Відомості з Бюро кредитних історій. Для цієї ж мети смороду вівчають Відомості кредитних установ, Які обслуговують потенційного позичальника.

Пріпустімо, ІП «хороший позичальник» для банку, что підтверджено дослідженнямі последнего. Альо в цьом випадка велика ймовірність следующего питання - «З якої причини ви оформляєте кредит у нас, а не в тих установах, у якіх Ранее Займаюсь кошти?» Краще відповісті так: «Якість Надання послуг у Вашому банку в рази краще», «Умови кредитування в Вашому банку більш Прийнятні и демократичні »ТОЩО.

Наступний, на что звертають Рамус співробітнікі банків - стан справ у сфері, в Якій працює ВП. Яскравий прикладом может слугуваті будівництво, Пожалуйста в роки кризиса знаходится в жалюгідному стані. З цієї причини банки не кредітувалі представителей цієї Галузі. Вихід, что ІП, Які Працюють в інтенсівно розвіваються сферах, ма ють більшій шанс отримати кредит. У зв'язку з ЦІМ в анкеті треба ясно вікладаті свои Преимущества в порівнянні з конкурентами, які не зайве стані чітка перспектива.

У банках такоже акцентують Рамус репутації потенційного позичальника. В облік береться керівництво Опис організації-позичальника - одноосібній виконавчий орган, члени колегіального виконавчого органу, члени ради діректорів. Як бачите, таке трактування складно назваті чіткою, но в Центробанку вімагають, щоб фінансові установи Вивчай ЦІ моменти. Підвіщіті ймовірність Отримання кредиту можна с помощью вдячна листів, різного роду нагороди від адміністрацій, про Які нужно згадаті в процесі діалогу з менеджером банку.

У процесі Вивчення потенційніх позічальніків банки цікавляться короткостроковімі и Довгострокова планами, перспективами розвитку. В основному подібного роду Відомості пропісуються в цілі кредиту, на страницах економічного обґрунтування спожи в кредіті.

Чи не беруть до уваги в банках и пріналежність потенційного позичальника до тієї чи Іншої Фінансової групи або холдингу. Тут нужно буті особливо акуратно. Если ІП - це до Всього Іншого и Засновник (директор) кількох фірм, то Сейчас факт служба безпеки ВСТАНОВИВ без будь-якіх складнощів. Для цієї мети вікорістовується єдиний державний реєстр юридичних суб'єктів.

Чи не Менш важлівім параметром є чісельність контрагентів. Для визначення цього моменту, як правило, вікорістовується розшифровка рахунків «ПОКУПЦІ» и «постачальником». У такому випадка співробітнікі банків захочуть вівчіті залежності підпріємніцької ДІЯЛЬНОСТІ від постачальніків (замовніків). Зі збільшенням кількості контрагентів, буде рости ймовірність Отримання кредиту.

У разі, коли дохід в основному уявлень ДЕРЖАВНИЙ дотаціямі або держзамовлення, буде нужно доказ того, что їх потік на перспективу не зупинили. Бажано такоже пред'явити Довгострокові контракти.

На последнего етапі співробітнікі банку розглядають кредитну заявку в процесі колегіального Засідання.

Пам'ятайте, что отримати кредит індівідуальному підпріємцю складно, но можливо.

Просмотров: 567 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Block title

Форма входа

Календарь
«  Октябрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архив записей

  Бесплатный хостинг uCoz