Все обо всем
Среда, 08.05.2024, 23:48



Приветствую Вас Гость | RSS
[ Главная ] [ Блог ] [ Регистрация ] [ Вход ]
Меню сайта

Мини-чат
200

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 27

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2018 » Июль » 29 » Як вибрати вхідні двері?
16:07
Як вибрати вхідні двері?

Питання вибору вхідних дверей не так вже простий, як може здатися на перший погляд звичайному обивателю. Щоб уникнути найбільш поширених помилок при покупці дверей, радимо уважно вивчити нашу статтю. Отже, сьогодні ми будемо говорити про те, як вибрати вхідні двері, на які характеристики звернути увагу і з чого починати вибір.

Основні критерії вибору вхідних дверей

Вибираючи якісну вхідні двері слід враховувати наступні критерії вибору: безпека і надійність, звуко - тепло - і гідроізоляційні властивості, конструкція і тип дверного полотна, дверна коробка і розміри, дверна фурнітура, дизайн та оздоблення, гарантійний термін.

Безпека та надійність
Вхідні двері, перш за все, призначена для забезпечення високого ступеня безпеки квартири, будинку або офісу. Іншими словами, основна функція двері — захист від злому і проникнення. Для реалізації даної функції двері повинні мати надійне широке полотно з дверним вічком, якісний і міцний замок і захищені дверні петлі.

Ключовим параметром безпеки вхідних дверей є її зламостійкість з коефіцієнтом від 0 до 13. Найчастіше стандартні вхідні двері для житлових приміщень мають низький коефіцієнт в межах 0-3. В банківських та інших державних установах встановлюються вхідні двері з коефіцієнтом від 3 до 5, а в банківських сховищах – від 5 до 8.

Замовляйте якісні двері за доступними цінами тут: уличные двери тамбов.

Звуко - тепло - і гідроізоляційні властивості
Вхідні двері призначена для захисту приміщення від незаконного проникнення, від сторонніх шумів, вібрацій і запахів, крім усього іншого, вона необхідна для утримання тепла в зимовий період, а прохолоди – у літній.

Це реалізується завдяки установці додаткових ущільнювачів в дверне полотно і коробку. Всередині дверне полотно оснащується спеціальним нетоксичним теплоізолятором, який підвищує звуко - і теплоізоляційні характеристики двері. Найчастіше в якості теплоізолятора використовується мінвата, пінополістирол, поролон або деревні стружки.

Тип полотна і конструкція дверей

Сучасні полотна для вхідних дверей можуть бути виготовлені з двох найбільш поширених матеріалів – сталі та дерева.

Часто для здешевлення вартості готової двері, при виробництві полотна застосовуються комбіновані матеріали – ДВП, ДСП, фанера, пресована дерев'яна стружка.

Кінцевий споживач може вибрати на свій смак і за фінансовим можливостям три варіанти вхідних дверей – дерев'яні двері, металеві двері та подвійні – зовнішня металева двері і внутрішня дерев'яні двері. Втім, все більшим попитом користуються саме сталеві двері.

Якщо з дерев'яними дверима все зрозуміло, то при виборі сталевих дверей важливо звертати увагу на деякі нюанси.

Конструкція

Стандартна конструкція металевих дверей складається з металевого каркаса з 2-4 ребрами жорсткості, дверної коробки, штиря проти знімання, заглушок, петель, шильд, теплоізолятора і ущільнювача, зовнішнього лиштви, внутрішньої панелі, дверного вічка, ручки, замки, тяги для закривання, накладки з кільцем.

Якісна сталева двері виготовляється з високоміцної легованої сталі (товщина 1-2 мм), або ж гартованої сталі (товщина 3-4 мм). Дверні полотна, виготовлені з таких типів сталі відрізняються надійністю, зносостійкістю, міцністю, стійкістю до ударів і пошкоджень.

Дверна коробка і розміри
Наступна характеристика, яка приймається до уваги при виборі вхідних дверей, втім, як і міжкімнатних дверей – це розмір і конструкція дверної коробки.

Перш ніж придбати двері обов'язково зніміть виміри дверного отвору, оскільки коробка може бути широкою або вузькою стандартної.

Сучасні дверні коробки можу мати просту одинарну і складну комбіновану форму. Проста коробка виготовляється з звичайних зварених між собою сталевих листів, а складна коробка являє собою цельногнутый сталевий профіль.

Не складно здогадатися, який варіант є більш надійним з точки зору безпеки. Якщо дозволяють фінанси, рекомендуємо вибирати дверну коробку з цільногнутого профілю, оскільки в даному випадку відсутність зварювальних швів забезпечать вхідних дверей додаткову міцність і надійність.

Для маскування щілин, зазорів і монтажних швів між дверним прорізом і рамою, вхідні двері оснащується обналичниками, які виконують не тільки захисну, але і декоративну функцію.

Дверна фурнітура
Рівень захисту вхідних дверей забезпечує встановлення якісної дверної фурнітури – замків, вічка і петель.

Замки

На вхідних дверей можна встановлювати один або кілька замків. Експерти радять одночасно використовувати два типи замків: сувальдний і циліндровий.

Сувальдний замок являє собою механізм, внутрішня частина якого складається з фігурних відкривають елементів (сувальд), що запобігає можливість його вибивання з дверного полотна. Циліндровий замок – механізм, внутрішня частина якого представлена спеціальним циліндром, тому до нього складніше підібрати відмичку, а значить, зламати.

Петлі

Наступний важливий, але при цьому менш захищений елемент дверної фурнітури – це петлі. Як відомо, петлі можна зрізати або вибити, тому для запобігання подібних дій, рекомендують встановлювати спеціальні штирі проти знімання або приховані петлі, які непомітні при зачинених дверей.

Кількість петель варіюється в залежності від ваги дверного полотна, його габаритів та матеріалу, з якого воно виготовлене. Так для дверей вагою від 45 до 75 кг можна використовувати пару петель, для великовагових дверей від 85 кг і вище – до 4 петель.

Вічко

Дверне вічко повинен бути виготовлений з якісного скла, мати правильний і зручний кут огляду, бажано в 180 градусів.

Дизайн і обробка
Оскільки вхідні двері завжди на виду, отже, питання вибору дизайну є не маловажним. Хороший дизайн повинен гармоніювати не тільки з фасадом будівлі, але і з інтер'єром приміщення. Особливу увагу варто приділити декоративного оздоблення дверей, зокрема, якістю матеріалу, з якого вона виготовлена. Матеріал для декоративної обробки повинен відрізнятися міцністю, зносостійкістю, стійкістю до зовнішніх несприятливих умов.

Для декоративної обробки зовнішньої двері можуть бути використані панелі з МДФ з нанесенням ламінування або плівки ПВХ, панелі з цінних порід дерев, фарбування молотковою фарбою. Вибір будь-якого варіанту обробки залежить від ваших фінансових можливостей і бажань.

Гарантійний термін
Високоякісні вхідні двері від надійних і перевірених виробників завжди повинні мати гарантійний термін. Важливо пам'ятати, що будь-які вхідні двері, в особливості моделі, які мають складну конструкцію полотна і фурнітури, вимагають якісне і своєчасне гарантійне обслуговування. Тому перед покупкою двері, в обов'язковому порядку варто з'ясувати, який термін гарантії надається на обрану модель.

Вартість
Кінцева вартість готової вхідних дверей залежить від безлічі факторів, які ми перерахували вище. Основні характеристики, які впливають на вартість дверей – це матеріал і конструкція дверей, матеріал декоративної обробки, габарити двері, фурнітура, фірма-виробник, наявність сертифікатів якості на товар.

Вибираючи вхідні двері, пам'ятайте про те, що ви вибираєте надійність, безпека і комфорт, тому не економте на якості. Вдалих покупок.

Просмотров: 441 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Block title

Форма входа

Календарь
«  Июль 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архив записей

  Бесплатный хостинг uCoz