Все обо всем
Воскресенье, 19.05.2024, 23:52



Приветствую Вас Гость | RSS
[ Главная ] [ Блог ] [ Регистрация ] [ Вход ]
Меню сайта

Мини-чат
200

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 27

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2017 » Июнь » 6 » Як вибрати витяжний вентилятор
23:16
Як вибрати витяжний вентилятор

Витяжний вентилятор призначений для очищення повітря від неприємних запахів, кіптяви, масла, пилу і зайвої вологи в приміщеннях з високим рівнем забруднення. Вентилятор даного типу знаходить застосування в житлових, громадських і виробничих приміщеннях.

Встановлюєюючись у вентиляційному ходу, апарати даного типу забезпечують механічну вентиляцію, шляхом потужного відсмоктування забрудненого повітря. Якщо витяжний вентилятор встановлюється у великому приміщенні, його необхідно доповнювати припливною системою, яка подає свіже повітря, щоб мікроклімат був збалансованим.

Найпростіший спосіб налагодити витяжну вентиляцію — використовувати осьовий вентилятор необхідного розміру і потужності, параметри яких визначаються, виходячи з рівня забруднення і площі приміщення.

Якщо в приміщенні досить сильна природна вентиляція, створювана різницею температур або тиску повітряного стовпа, для поліпшення стану повітря досить в повітропровід поставити звичайний вентилятор невеликої потужності.

Характеристики витяжного вентилятора

Апарат повинен володіти такими характеристиками, як висока зносостійкість, стійкість до корозійним пошкодженням, низький рівень шуму і вібрації, простота управління і зручність обслуговування.

Як вибрати витяжний вентилятор по потужності? Для цього потрібно врахувати швидкість повної заміни повітря в приміщенні. Побутові вентилятори витяжні для кухні рекомендовано підбирати таким чином, щоб вони могли замінювати весь об'єм повітря в кухні кожні 4 хвилини на годину, у ванній кожні 7-10 міну в годину, а в душі (зона підвищеної вологості) кожні 3-4 хвилини.

Потрібен промисловий вентилятор?! Тоді вам сюди: http://dzpo.com.ua/ven.html.

Як вибрати витяжний вентилятор за типом управління? Все залежить від ступеня і швидкості забруднення. Вентилятор може бути ручним і автоматичним. Автоматична система передбачає наявність таймера, активизирующего вентиляційну систему через задані проміжки часу. Крім того, такий вентилятор може бути приєднаний до вимикача (система активізується при включенні світла). Ручний включається по мірі необхідності шнуровим з'єднанням або вимикачем.

Для захисту від зворотного ходу відпрацьованого повітря витяжні вентилятори оснащуються заслінками.

Установка витяжного вентилятора

Витяжний вентилятор може діяти місцево (одна зона або робоче місце, наприклад, на шкідливому виробництві або на кухні) або забезпечувати очищення повітря у всьому приміщенні.

Вентилятори можуть розміщуватися на стіні, під навісною стелею або в спеціальному каналі круглого або квадратного перетину.

Для максимальної ефективності вентилятор рекомендовано встановлювати в безпосередній близькості від об'єкта забруднення (плита, бойлер тощо). У разі, якщо витяжка повітря проводиться на великій території, необхідно забезпечити приплив свіжого повітря. Тому вентилятор потрібно монтувати не поруч, а навпаки припливного обладнання на достатній висоті для поглинання відпрацьованого теплого повітря, завжди прагне вгору.

Просмотров: 468 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Block title

Форма входа

Календарь
«  Июнь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архив записей

  Бесплатный хостинг uCoz