Все обо всем
Воскресенье, 19.05.2024, 21:39



Приветствую Вас Гость | RSS
[ Главная ] [ Блог ] [ Регистрация ] [ Вход ]
Меню сайта

Мини-чат
200

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 27

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2018 » Апрель » 30 » Як вибрати сковороду
22:20
Як вибрати сковороду

Яка сковорода буде відповідати вашим очікуванням? У магазинах є широкий спектр, тому важко зробити вибір при покупці.

Ми представимо найбільш важливі параметри, щоб ви могли вибрати хорошу і якісну сковороду.

Це може бути керамічна (з керамічним покриттям), чавунна, для газової плити, для індукційної, для склокерамічною, гриль газ, тефлонові або вок.

Також дізнаєтеся якої фірми вибрати для смаження стейків, млинців і так далі.

Сковороди — як вибрати

Є принаймні кілька різних типів сковороди: класичні, глибокі, барбекю, спеціального призначення і електричні.

Класичні круглої форми і можуть бути виготовлені з різних матеріалів — мають універсальне застосування. Глибокі сковороди мають більш високу маржу. Вони корисні, коли гасити.


Цікава варіація глибокої сковороди — китайський вок. Вона має форму чаші, високі стінки і антипригарне покриття, з допомогою якого чудово розподіляє тепло, дозволяючи використовувати мінімальну кількості жиру для смаження.

Якісні сковорідки за доступними цінами можна замовити тут: Интернет магазин кухонной посуды "Сковородочка".

Сковорода гриль рекомендується для любителів барбекю. Вони мають у нижній частині канавки або решітки – звідти відбувається повітря. Така конструкція дозволяє готувати страви, як на звичайному грилі.

сковорода для кухні

Сковороди для спеціальних цілей використовуються для приготування певного типу їжі. Можна згадати:

для яєць — мають спеціальні фасонні отвори для смаження;
для млинців — плоскі, з дрібними берегами і спеціальним шпателем;

для риби — адаптовані до формі риби і не вимагають багато жиру для смаження;

для локшини — мають глибокі отвори у формі яйця.

Сковороди дуже популярні і функціональні. Їх можна взяти в подорож. Електричні — мають спеціальні ніжки для установки в будь-якому місці. Цей тип правильно розподіляють тепло.

Вибираючи сковороду дивіться за своїм смаком на розмір. Для однієї людини діаметр 12-20 сантиметрів буде достатнім.

Для двох або трьох осіб до 26 см і для великої сім'ї доведеться вибрати побільше.

На ринку є з різних матеріалів. Це може бути алюміній, залізо, сталь, мідь, титан і кераміка. Кожен з матеріалів має іншу якість.

Алюмінієві — швидко і рівномірно нагріватися, але і швидко втрачають тепло. Їх перевага — маленька вага, а недолік — низький опір до пошкоджень.

Вони легко дряпаються, а при температурі вище 180 градусів за Цельсієм шкідливі для здоров'я.
Високим якістю володіють з анодованого алюмінію він твердіший сталі. Зайве говорити, що не всі алюмінієві можуть бути використані на індукційних плитах.

Чавунні — мають багато переваг. Вони міцні, ви можете смажити практично все, добре зберігають тепло, здорові, але мають велику вагу.

Сталеві — володіють високою міцністю, особливо якщо виготовлені з нержавіючої сталі.

Їх важко подряпати, не реагують на кислотні інгредієнти, але гірше розподіляють тепло, ніж алюмінієві. З вуглецевої сталі зроблені оригінальні китайські.

Керамічні сковорідки нагріваються рівномірно і на поверхні не створюють теплі і холодні точки.

Спеціальне покриття сковороди гарантує, що смажені інгредієнти не прилипають до поверхні.

Новина на ринку – титанові. Цей матеріал надзвичайно міцний, стійкий до подряпин, антипригарний, але ціна вища.

Сковороди можуть мати різні покриття, наприклад, щоб смажити без жиру. Такі покриті тефлоном з різною товщиною та різною кількістю шарів (найміцніші покриття потрійні з товщиною 40 мкм).

Від якості сковороди залежить, чи буде вона нагріватися рівномірно, не деформується і може бути подряпана. Нижня частина повинна бути товщиною не менше 4 міліметра і злегка увігнутої.

Щоб правильно вибирати сковороду, подивіться на її ручки і кришку. Вони важливі для комфорту і безпеки користувачів.

Ручка повинна бути зручною ергономічною, з урахуванням форми і не нагріваються. Може бути виготовлена з пластмаси, бакеліту або дерева.

Кришка може бути прикріплена до лотка. Кращі кришки виготовлені з жароміцного скла або сталі.

Популярні фірми і їх продукція

Фірма, що виробляє сковороди, має першорядне значення у визначенні якості. Відома фірма — гарантія якості, довговічності і безпеки для здоров'я.

Сковорода хорошої фірми коштує дорого. Якщо ви не маєте наміру багато витрачати, то придивіться до таких фірмам: Fagor, Fiskars, Краб, Ільза, Valira, Tefal, ТВЗ, Zelmer.

У верхньому ціновому сегменті, уваги заслуговують фірми: Circulon, Fissler, СКК, Wüsthof.

Часті питання, перш ніж вибрати сковороду

Як правильно вибрати універсальну сковороду

Якщо ви хочете, універсального рішення – вибрати класичну. У неї підняті краї. Це може бути алюмінієва з тефлоновим покриттям або сталева -підходить для індукційних плит.

Розмір піддона має бути адаптований до числа людей, що користуються одночасно. Занадто великі не кращий вибір, вони не можуть нагріватися рівномірно.

Як правильно вибрати сковороду для конкретних продуктів

На ринку легко знайти для смаження млинців, яєчні, стейків і т. д. Правильність такого вибору спірне, але, якщо є багато простору в шафах, то можете вибирати такі сковороди. Також, при бажанні можна знайти нестандартні моделі.

Яку правильно вибрати сковорідку для духовки

Для використання в духовці кращий варіант, чавун або сталь, і навіть алюміній, якщо температура випічки не більше 180 градусів за Цельсієм.

Зверніть увагу: гранично допустима температура для сталевих — 260 градусів, для силіконових — до 230 градусів, для алюмінієвих і бакеліту — до 180 градусів.

Як краще вибрати довговічну сковороду

Найміцніші чавунні і титанові. У той же час, вони дуже дорогі. Сталеві і алюмінієві хорошої якості також будуть міцними. При цьому краще буде вибрати з антипригарним, захисним покриттям.

Сьогодні безліч видів, що може викликати реальний запаморочення. Щоб зробити хороший вибір, вибирайте з тефлоновим покриттям, що перешкоджає пригоранню.
Вони не дешеві, але варто заплатити більш високу ціну і насолоджуватися гарною сковородою добрих кілька років. Успіхів.

Просмотров: 505 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Block title

Форма входа

Календарь
«  Апрель 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архив записей

  Бесплатный хостинг uCoz