Все обо всем
Воскресенье, 19.05.2024, 21:39



Приветствую Вас Гость | RSS
[ Главная ] [ Блог ] [ Регистрация ] [ Вход ]
Меню сайта

Мини-чат
200

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 27

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2016 » Август » 30 » Як вибрати кращу духову шафу
20:58
Як вибрати кращу духову шафу

Вирішивши придбати вбудовується духову шафу, спочатку слід визначитися з місцем його установки, оскільки існують моделі залежні від вручений панелі і автономні. З габаритами справа йде досить просто - при практично ідентичних розмірах і глибині, може варіюватися лише ширина техніки, узгоджуватися з врізки в меблевому гарнітурі.

Залежний духова шафа працює тільки разом з поверхнею і монтується відразу під нею, тоді як місце під автономну модель ви можете вибирати на свій розсуд - традиційно під поверхнею або в настінного полиці на потрібній вам висоті. В останньому випадку вам не доведеться присідати або нагинатися, щоб спостерігати за процесом приготування їжі або для того, щоб дістати готову страву.

Ширина духової шафи, як правило, становить 60 см, однак існують моделі шириною 70-90 см. Втім, стандартні 60-см духовки досить місткі навіть для тих користувачів, які захоплюються кулінарією. Наприклад, обсягу в 50-65 літрів достатньо щоб приготувати великий пиріг або святкове блюдо для великої компанії.

Спосіб нагріву духової шафи

При виборі кращого духової шафи, пам'ятайте, що вони бувають газовими і електричними. Газові духовки економічніше в використанні, але мають меншу функціональністю, тоді як електричні радують великим набором функцій, простотою в догляді і очищення. Однак потужність еклектичних моделей досить висока - до 4 кВт, тому для комфортної та безпечної роботи необхідна виділена лінія електроживлення - враховуйте цей момент в процесі вибору кращого духової шафи.

Газові моделі духовок мають нижній нагрів, який забезпечують вбудовані конфорки. Також практично у всіх газових шафах передбачений не тільки ручний, а й автоматичний підпал пальників. У першому випадку разом з подачею газу натискається кнопка, у другому - газ підпалюється автоматично електричної іскрою під час повороту ручки управління.

До переваг електродуховок відносять широку функціональність, максимально точне регулювання температури і її підтримку на потрібному рівні в процесі приготування їжі. Причому на відміну від газових духовок, в електричних нагрів подається не тільки знизу, але і зверху і навіть з бічних панелей і задньої стінки. Крім того, в електричних моделях набагато частіше можна зустріти конвекційний вентилятор, ніж у газових. Він забезпечує примусову циркуляцію повітря, що гарантує рівномірне і швидке приготування страв. Ще одна перевага електричних моделей - можливість використовувати для приготування їжі кілька рівнів одночасно.

Замовляйте духовки на сайті: купить духовой шкаф. Завжди дешево та висока якість.

Функціональність духовки

Класичні духовки можуть похвалитися лише обмеженим набором функцій, але їх цілком достатньо для приготування різноманітних, смачних і корисних страв. Багатофункціональні моделі забезпечені конвекційним вентилятором і комбінованими режимами нагріву, що забезпечує прискорене приготування їжі, дозволяє одночасно використовувати кілька рівнів і оцінити зручність прискореного розморожування і сушіння продуктів.

Класичні духові шафи мають до чотирьох режимів нагріву - нижній, верхній, верхній і нижній одночасно і гриль. У цю категорію входять газові та бюджетні електричні духовки.

Конвекційними вентиляторами оснащені іноді і сучасні газові духові шафи, які комплектуються спеціальними пальниками. Такі пальники не дозволяють випадково задути полум'я. Конвекція - одна з найбільш затребуваних функцій на сьогоднішній день, оскільки забезпечує рівномірне і прискорене приготування різноманітних страв.

За функціональністю кращими духовими шафами є електричні, оснащені конвекційними вентиляторами. Вони можуть похвалитися 12 режимами роботи, в тому числі сушінням фруктів, овочів і грибів, розморожуванням при кімнатній температурі, одночасним і прискореним приготуванням декількох страв на різних рівнях, грилем і т.д.

Керування духовою шафою

Газові духовки передбачають механічне управління за допомогою звичайних обертових вимикачів, тоді як електричні моделі можуть мати електронним, з сенсорними компонентами або електромеханічним управлінням.

Обертові перемикачі газових духовок можуть бути Утапливаем, що є перевагою, оскільки вони простіше в догляді, попереджають випадкове включення дітьми і виглядають більш стильно.

Електромеханічний варіант, який комбінує сенсорне управління з перемикачами, вважається більш надійним і простим. На духовках, оснащених таким типом управління на передній панелі розташований дисплей, який відображає обраний режим роботи і інші характеристики.

Однак найбільш широкі можливості передбачені в духовках з електронним управлінням. Вони дозволяють програмувати час і процес приготування страв. Система сама визначає оптимальні параметри роботи на підставі обраної програми. При наявності можливості запису і пам'яті духову шафу буде не тільки готувати запрограмовані страви, а й запам'ятовувати ваші власні кулінарні рецепти.

Очищення духовки

Очищення духовки рекомендують проводити після кожного приготування їжі. Для цього можна скористатися допоміжними технологіями або впоратися вручну. Звичайно, повністю відмовитися від ручного очищення не вийде, але в разі наявності функції очищення парами води, пиролитической або каталітичного самоочищення досить потім буде протерти внутрішню поверхню вологою тканиною без додавання очищувальних засобів і відтирання. Тому вибираючи кращий духову шафу, зверніть увагу на передбачений в моделі спосіб очищення.

У бюджетних моделях очищення і раніше проводиться вручну із застосуванням спеціальних засобів для чищення. Однак самоочищаються і жіроотталківающіе емалі допоможуть спростити процес очищення, оскільки перешкоджають проникненню забруднень всередину. Крім того, в деяких моделях присутні жирові фільтри, які вловлюють небажані запахи, які утворюються при зборі стікає в процесі приготування жиру на спеціальний піддон.

Каталітична система очищення базується на захисті стінок духової шафи особливої ​​мелкопористой емаллю, властивості якої прискорюють процес окислення і розкладання жиру на вуглець і воду. Безперечною перевагою такого виду очищення є її виконання безпосередньо в процесі приготування їжі. Однак через 5-7 років після використання, каталітичні панелі втрачають свої властивості і вимагають заміни.

Піроліческая самоочищення базуються на випалюванні залишків харчових продуктів з перетворенням їх на попіл. Ця функція присутня тільки в електричних духових шафах, оскільки стінки газових моделей не можуть нагрітися до температури близько 500оС. Однак має такий спосіб самоочищення і свої недоліки, точніше один - неминучий сильний запах при вигорянні продуктів.

Очищення водяними парами передбачає включення духовки у відповідному режимі на 30-40 хвилин при встановленому в ній деку з водою. Розм'якшуючись під впливом водяної пари забруднення, просто видаляються зі стінок вологою м'якою тканиною.

Безпека духової шафи

Безпека вбудованих духовок залежить від багатьох факторів, в тому числі і від типу нагрівання, а також від дотримання правил монтажу та експлуатації. Для газових духовок необхідна система «Газ-контроль», яка примусово відключає подачу газу, а за безпеку електричних моделей відповідає спеціальна електроніка, знеструмлюємо пристрій в разі виникнення проблем в електричній мережі. Також необхідно пам'ятати про систему циркуляції повітря, що захищає меблі від пошкоджень, а багатошарове скло в дверцятах духовки знизить ризик отримання опіків.

Найбільш небезпечною побутовою технікою на кухні є духові шафи і варильні поверхні, тому компанії застосовують в їх виробництві ряд функцій, які є загальними для електричних і газових духовок. Зокрема, багатошарове скління дверцята і систему циркуляції повітря.

Також для газових духових шаф застосовується система «Газ-конроль», яка відключає подачу газу в пальники, якщо в процесі приготування їжі відбулося затухання полум'я і температура в духовці опустилася нижче допустимого значення.

Безпека під час використання духовки залежить безпосередньо від справності електромережі та її відповідності потужності побутової техніки. У разі небезпеки і не відповідності вимогам спеціальна електроніка може подавати сигнал і знеструмити прилад, що вбереже людину від ураження електричним струмом.

Крім того, згідно з європейськими нормами безпеки температура зовнішніх стінок духовок не повинна бути більше 90оС, тому застосовуються системи допоміжного охолодження, які попереджають ризик загоряння та псування меблів. Вони примусово проганяють холодне повітря між зовнішніми і внутрішніми стінками. Крім того, в духових шафах встановлено запобіжник, автоматично здійснює захисне відключення протягом гранично допустимого часу після закінчення роботи.

Напевно, кожна господиня по достоїнству оцінить ненагревающіеся дверцят духовки, особливо якщо в будинку є маленькі діти. Подвійне, а іноді чотиришарове скло не дозволяє поверхні нагріватися. Крім того, це економить тепло і енерговитрати, зберігаючи задану температуру всередині духовки.

Крім того, кращі духові шафи з електронним управлінням дозволяють заблокувати всі функції, тому діти не зможуть включити його або внести зміни в процес приготування страви.

Додаткові переваги

Додаткові функції, що застосовуються в духових шафах, дозволяють урізноманітнити меню і зробити приготування їжі більш комфортним. Деякі функції, такі як крутив або гриль зустрічаються дуже часто в різних моделях. Звичайно ж, вони не тільки впливають на вибір духовки, але і відображаються на її вартості.

колір духовки
Навіть повністю вбудований в меблі духову шафу залишається на увазі, тому його лицьова панель повинна вписуватися в інтер'єр. Для цього виробники побутової техніки пропонують споживачам моделі, виконані в широкій колірній гамі і різних стилях - хай-тек, ретро та ін., Що допоможе вписати духову шафу в загальну концепцію кухні.

Таймер і годинник
Безсумнівно, такі приємні «дрібниці», як годинник і таймер зроблять процес приготування страв більш комфортним і простим. Вони можуть бути представлені у вигляді годинникового механізму або електронного невеликого дисплея. Крім цих функцій, буде безперечною перевагою звуковий сигнал, що подається по завершенню приготування, а таймер з можливістю відключення здатний сам відключити духовку.

Також деякі моделі оснащені окремими аналоговими або електронним годинником.

додаткове освітлення
Всі моделі сучасних духових шаф мають вбудовану підсвітку, яка допомагає контролювати процес приготування їжі. Також деякі з них мають додаткові бічні лампи освітлення.

Духова шафа з грилем і рожном
При виборі кращого духової шафи, ви напевно переконайтеся, що практично всі сучасні моделі оснащені функцією гриля. З її допомогою ви зможете легко приготувати підсмажену хрустку курочку з соковитим м'ясом всередині. В електричних моделях для цієї мети використовуються електрично або спіральний ТЕН, тоді як в газових духовках іноді присутні грилі, які нагадують приготування на вугіллі. Правда, останні гірше піддаються контролю.

Ще один варіант для рівномірного обсмажування їжі - крутив, який розрахований на великі шматки риби, птиці або м'яса. При виборі краще віддати перевагу диагональному рожна, оскільки його довжина більше, ніж у стандартного.

Телескопічні направляючі і висувний візок
Модель оснащена телескопічними направляючими самостійно висуває листи при відкритті дверцят духовки, що безсумнівно комфортно і просто. До того ж, ви можете не переживати, що висунутий деко впаде, оскільки він захищений обмежувальними упорами.

Однак існує і більш технологічний варіант - візок, легким зусиллям висувається з духовки разом з дверцятами. Очищати таку конструкцію буде зручно, якщо віддати перевагу моделі з можливістю повного виймання візки з духовки. Також, напевно користувачі оцінять можливість вийняти візок при приготуванні об'ємних страв.

Духовка з функцією СВЧ
Якщо ви проти зайвих побутових приладів на кухні, то кращим духовою шафою для вас буде модель, що поєднує в собі функції СВЧ. Її можна використовувати як духовку, а також як «мікрохвильовку» або комбінувати ці режими. Правда, вартість таких моделей досить висока.

температурний щуп
Присутність цієї функції вказує на преміум-клас духовки, оскільки всередину страви вводиться особливий датчик, який контролює температуру всередині страви.

Комплектація духових шаф
Духові шафи комплектуються різними додатковими аксесуарами - листами для смаження і випічки, приготування страв на пару, полками і гратами. Кількість аксесуарів залежить від моделі та вартості духовки, а також від виробника.

Просмотров: 551 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Block title

Форма входа

Календарь
«  Август 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архив записей

  Бесплатный хостинг uCoz