Все обо всем
Воскресенье, 19.05.2024, 22:47



Приветствую Вас Гость | RSS
[ Главная ] [ Блог ] [ Регистрация ] [ Вход ]
Меню сайта

Мини-чат
200

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 27

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2017 » Февраль » 13 » ЯК ВИБРАТИ ЕЛЕКТРИЧНИЙ БОЙЛЕР
02:26
ЯК ВИБРАТИ ЕЛЕКТРИЧНИЙ БОЙЛЕР

Електричні водонагрівачі (бойлери) відносяться до тієї групи товарів, серед яких практично немає принципових відмінностей у схемі пристрою приладу, випущеного різними виробниками. Між тим ціни на электробойлеры однакового (або схожого) обсягу можуть відрізнятися в 2-4 рази. Очевидно, що такий розкид цін обумовлений якістю виконання і застосованих комплектуючих матеріалів.
У статті нижче коротко описано принципове пристрій електричного ємнісного водонагрівача, перераховані основні характеристики, а також наведено декілька порад про те, як правильно вибрати підходяще для вирішення завдань конкретного споживача пристрій.
Пристрій електричного бойлера
Основний конструктивний елемент бойлера – електричний ТЕН, за допомогою якого і відбувається нагрів води. Він розташовується безпосередньо в ємності з водою. Робота Тена залежить від налаштувань термостата, який забезпечує нагрівання води до заданої температури в діапазоні від 35 до 90 °С. За міру охолодження води нижче заданого значення на 0,5-1 °С ТЕН автоматично вмикається і починає підігрів води до необхідного рівня.
Важливим конструктивним елементом бойлера є теплоізоляційний матеріал. Це може бути циліндричної форми повторює контур бака прокладка з полістиролу або м'яка мінеральна вата, якої обертається бак.
Як правило, електричні накопичувальні водонагрівачі мають фактичну потужність до 2 кВт, т. о. при роботі вони не перевантажують електричну мережу. Оскільки вода не нагрівається в баку моментально, потрібно коректно вибрати співвідношення між ємністю бака і потужність Тена з тим, щоб забезпечити постійну наявність підігрітою до заданої температури води.

Замовляйте бойлер за доступною ціною тут: technostudio.com.ua/boylery.

Важливо пам'ятати, що електроенергія в країні коштує недешево і має сенс планувати роботу бойлера в щадному режимі, тобто виставляти потужність Тена не на максимум і дати приладу не поспішаючи підігрівати необхідний обсяг води, наприклад, протягом ночі.
Як вибрати правильний обсяг бака
Обсяг бака бойлера буде залежати від витрати гарячої води у будинку або квартирі. На витрата впливає кількість точок водозабору, кількість мешканців будинку, кількість водопотребляющих приладів, які підключені до системи гарячого водопостачання.
Нижче наведена таблиця із зразковим споживанням гарячої води в літрах на 1 людину в залежності від розв'язуваної задачі.

Приклад розрахунку:
Виходимо з необхідної температури гарячої води 60 °С. Така температура найбільш економічні з точки зору витрачання електроенергії на підігрів води. Оскільки комфортний для людської шкіри діапазон температур води знаходиться в межах 37-42 °С, то для його отримання потрібно змішувати підігріту воду з холодною, тим самим знижуючи її витрата.
В середньому на сім'ю з трьох чоловік розрахунок проводиться так: вранці людина прокидається, приймає душ, снідає і їде на роботу. Якщо кожен з трьох членів сім'ї зробить наведену послідовність дій, то витрата води буде здійснюватися таким чином:
Душ: 20 х 3 = 60 л. Миття посуду: 13 л
Сумарно виходить 73 літри гарячої води з температурою 60 °С. Відповідно, ємність водонагрівача в 80 літрів підійде для забезпечення такого витрати гарячої води без необхідності чекати якийсь час, необхідний на підігрів такого об'єму води.
Стандартні обсяги баків електричних водонагрівачів такі: 5, 10, 30, 50, 80, 100, 120. Бувають і більш об'ємні бойлери, але вони призначені для застосування в рамках системи комплексного гарячого водопостачання цілого будинку на кілька сімей або під'їзду в багатоповерхівці.
Якщо споживання води в сім'ї підвищений (багато дітей або великий обсяг витрат на миття посуду, наявність гідромасажної ванни тощо), то має сенс встановити два паралельних бойлера на кухню і в ванну. В іншому випадку існує ризик дефіциту гарячої води і необхідність очікування до нагрівання наступного обсягу.
Співвідношення ціни і якості електробойлерів
Як було зазначено вище, конструкція електричного бойлера не припускає яких-небудь істотних відмінностей у котлах різних виробників. Різниця в ціні відображає, насамперед, надійність використовуваних комплектуючих, товщину і теплопровідність застосованої ізоляції, надійність сплаву, з якого виконана сама ємність і довговічність Тена – найдорожчого елементу конструкції.
Найдорожчими бойлерами вважаються німецькі вироби. Внизу рейтингу – продукція італійських і турецьких заводів. Як правило, останні використовують китайські Тени і ємності, про яких не можна однозначно стверджувати, що вони погані або неякісні. Але на практиці їх довговічність не перевірена роками безремонтної експлуатації, як у випадку з оригінальними німецькими частинами, наприклад, у тих же бойлерах марки Vaillant або подібних.
Крім того, німецькі водонагрівачі мають дещо більші габаритні розміри з-за того, що в них, як правило, присутня більший обсяг теплоізоляції. Окремі виробники добилися такого зниження тепловтрат води, що за добу у вимкненому бойлері її температура знижується всього на 5 градусів.

Просмотров: 461 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Block title

Форма входа

Календарь
«  Февраль 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Архив записей

  Бесплатный хостинг uCoz