Все обо всем
Понедельник, 20.05.2024, 00:43



Приветствую Вас Гость | RSS
[ Главная ] [ Блог ] [ Регистрация ] [ Вход ]
Меню сайта

Мини-чат
200

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 27

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2018 » Январь » 17 » Як правильно вибрати сонячну батарею для будинку
00:36
Як правильно вибрати сонячну батарею для будинку

При виборі альтернативного джерела електроживлення виникає цілком резонне питання - як вибрати сонячні батареї для дому? Далі мова піде саме про те, як же зробити правильний вибір і підібрати найбільш підходящі сонячні батареї для дому.

1. Критерії вибору сонячних батарей
У першу чергу варто розуміти, що потужність сонячних панелей (вимірюється у Ватах) безпосередньо впливає на вартість системи. Таким чином, чим потужніший батарея, тим вище її вартість. Крім вартості, від потужності батареї залежить і її розмір. Наприклад, панель на 200 Вт буде мати значно більші розміри, у порівнянні зі 100 Вт батареєю. Габарити батареї також залежать від типу пристрою.

При купівлі сонячної батареї необхідно визначити номінальну потужність, яка потрібна для живлення всіх необхідних електроприладів, а також визначитися з місцем її розташування та допустимими розмірами.

2. Вартість сонячних батарей
Також при виборі сонячних панелей постає питання – скільки стоять сонячні батареї для дому? Тут не варто гнатися за дешевизною, так як дешеве, не завжди значить – вигідне. При виборі варто враховувати всі особливості тієї чи іншої панелі. Приміром, тонкоплівкові пристрої мають більш низьку вартість, в порівнянні з монокристаллическими або поликристаллическими, однак при цьому вони і менш потужні. Такі батареї займають набагато більший простір.

Саме тому, перед покупкою такої системи необхідно все ретельно продумати і розрахувати. Перш за все, чітко сформулювати всі потреби та очікування від батарей. Кращим місцем для встановлення сонячної батареї є дах будинку. Тому ви повинні точно розрахувати площу і простір, яке можуть зайняти батареї.

Якісні сонячні панелі за доступними цінами можна купити тут: сонячні панелі купити.

Якщо надалі ви плануєте встановити додаткові сонячні батареї для дому, вартість яких може суттєво коливатися, залежно від виробника, ефективності та матеріалу виготовлення, то обов'язково потрібно переконатися в тому, що для цього на даху будинку залишається вільний простір. В іншому випадку, вам доведеться замінити панелі на більш потужні і компактні пристрої, ще до того, як вони відпрацюють свій ресурс.

Отже, вартість сонячних батарей для будинку визначається, по-перше, по потужності (у ватах), за габаритами, за типом і матеріалом, з якого вони виготовлені, а також щодо надійності (довговічності) і можливим сертифікатами, запропонованим продавцем.

Вибирати сонячні панелі, відштовхуючись виключно від вартості – це невдале рішення, так як вони цілком можуть перевищити допустимі розміри і просто не вміститися в тому місці, де планувалося встановити їх. Також вони можуть не мати потрібних сертифікатів, мати або не мати гарантії, а також не виробляти стільки потужності, скільки вам необхідно.

3. Види сонячних батарей
На сьогоднішній день існує три основних типи сонячних батарей.

3.1. Монокристалічні сонячні батареї
Перший вид сонячних батарей – це монокристалічні кремнієві панелі. Вони є найбільш ефективними та мають найменший розмір, у порівнянні з іншими. Завдяки цьому, така установка буде займати набагато менше простору на вашому даху. Якщо ви розпорядженні фінансами і головний критерій для вибору потужність і висока якість, то це батареї саме для вас.

3.2. Полікристалічні панелі
Даний вид батарей складається з полікристалічних кремнієвих осередків. Це вельми ефективні батареї, які користуються найбільшою популярністю. Це пояснюється тим, що такі панелі забезпечують найбільш оптимальний баланс ефективності і економічності. При цьому завдяки сучасним технологіям виробництва, такі сонячні батареї максимально наблизилися до монокристалічним панелям за такими параметрами, як габарити і продуктивність.

3.3. Тонкоплівкові сонячні батареї
Даний вид батарей є найдешевшим. Він виготовляється на основі аморфного кремнію. При цьому такі батареї є найменш продуктивними. Вони займають велику територію і здатні генерувати менше потужності на квадратний метр, в порівнянні з двома вищевказаними типами панелей.

У переважній більшості випадків рекомендується, для домашнього використання рекомендується використовувати якісні полікристалічні сонячні батареї. Вони не вимагають особливого догляду і є досить ефективними при будь-яких погодних умовах. Крім цього, такі батареї мають величезний ресурс, розрахований на 25 років. Тільки після цього терміну вони починають втрачати свою ефективність, але не більше 20%.

4. Як розрахувати необхідну кількість сонячних батарей
У процесі визначення місця розташування і необхідного простору виникає цілком резонне питання – скільки треба сонячних батарей для нормальної роботи електроприладів? Для визначення цього значення, потрібно з'ясувати енергоємність вашого будинку, номінальну потужність модуля, а також коефіцієнт інсоляції для тієї місцевості, де буде встановлена система.

Кращий показник, який визначає енергоємність дому, полягає у середньодобовому споживанні електроенергії в кВт/год. Орієнтуватися на номінальну потужність використовуваного електрообладнання або на встановлену потужність об'єкта не буде правильним. Це пояснюється тим, що при розрахунку, спираючись на ці показники, можна сильно помилитися і купити занадто дороге обладнання, яке не буде використовуватися на 100%.

5. Досвід застосування сонячних батарей: Відео


5.1. Коефіцієнт інсоляції
Коефіцієнт інсоляції характеризує продуктивність роботи сонячної батареї за певний час. Розраховується він за допомогою статистичних спостережень, враховуючи кількість ясних сонячних і похмурих днів, сезонну тривалість світлового дня, а також зменшення продуктивності роботи сонячних панелей на світанку і заході. Даний показник для певної місцевості ви зможете знайти на спеціальних метеорологічних сайтах, або у відповідних виданнях.

5.2. Розрахунок необхідної кількості панелей
Далі можна переходити до розрахунків потужності сонячної електростанції, враховуючи потреби. Для цього потрібно буде вирішити легку задачу, в яку входять кілька показників.

Наприклад, середньодобова споживана потужність вашого будинку становить 5 кВт/годину, а номінальна потужність сонячного модуля, який ви плануєте використовувати, становить 160 Вт. Використовуватися система буде в період з травня по жовтень, коли коефіцієнт сонячної інсоляції дорівнює 5.

В першу чергу потрібно визначити вироблення електрики одним модулем. Для цього потужність модуля 160 Вт множиться на інсоляцію (у нашому випадку 5): 160*5=800 Вт/год. Це показник того, скільки Ват на годину виробляє один сонячний модуль. Далі потрібно вирахувати необхідну кількість модулів для задоволення потреби в 5 кВт. Для цього 5 кВт (або 5000 Вт) потрібно розділити на 800 (потужність одного модуля): 5000/800 = 6,25. Цю цифру можна округлити на користь більшого числа. Тобто, для того, щоб сонячна система електропостачання задовольнила потребу в 5 кВт, вам буде потрібно 7 модулів.

Варто пам'ятати, що в разі якщо ви плануєте цілодобово використовувати сонячні батареї, то кількість панелей встановлюється, відштовхуючись від найгірших погодних умов, тобто від сезону, в якому інсоляція найменша.

Просмотров: 460 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Block title

Форма входа

Календарь
«  Январь 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архив записей

  Бесплатный хостинг uCoz